Cu scopul de a spori gradul de constientizare a autismului, Asociatia Cetatea Voluntarilor a adus aradenilor invitatia de a participa la un eveniment inedit. Acestia au realizat un puzzle uman cu ajutorul elevilor din liceele Aradului, care au confectionat fiecare o piesa din acest puzzle.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Integra pentru persoane cu dizabilitati mentale, Asociatia Cetatea Voluntarilor si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara si diferitele organizatii care isi desfasoara activitatea in domeniu.

Pe parcursul evenimentului, a rulat un film legat de aceasta tulburare de natura neurobiologica, vazuta prin ochii specialistilor, a parintilor cu copii bolnavi si chiar a celor nascuti cu aceasta tulburare. Sarbatoritii zilei au petrecut cateva ore inconjurati de muzica, baloane, joaca si tort, iar noi am reusit sa le smulgem mai multe zambete.